statystyki

img

04.01.2012

Oświadczenie.

Oświadczenie dotyczące pozwu byłego dyrektora sportowego SSA Arka Gdynia,  pana Andrzeja Czyżniewskiego.

W  związku z tym, iż w informacji PAP powielanej przez media, pojawiło się nieprawdziwe stwierdzenie, iż Zarząd wyraził zgodę na wstąpienie na drogę sądową w celu ochrony naruszonych w „Otwartym liście kibiców” z sierpnia 2011,  dóbr osobistych pana Andrzeja Czyżniewskiego, informujemy, że klub nie jest stroną tego postępowania.

Klub zgodnie z obowiązującym prawem  nie może zabronić komukolwiek występowania z prywatnym powództwem w sprawie ochrony jego dóbr osobistych, a w tej sprawie nigdy nie wyrażał stanowiska.

Z informacji uzyskanych od zainteresowanego, wiemy,  że pozew o ochronę dóbr osobistych   jest ograniczony wyłącznie do zarzutu, jakoby zawodnik Mirko Ivanovski miał usłyszeć od pana Andrzeja Czyżniewskiego słowa: „Chcesz grać to płać”. Pozew nie ma związku z krytyką i innymi ocenami działalności klubu zawartymi we wspomnianym liście i skierowany jest przeciwko autorom tego sformułowania.

Poniżej cytat z listu:

- działanie na szkodę drużyny Pana Czyżniewskiego, poprzez wskazanie, by napastnik Mirko Ivanovski nie występował w meczach od pierwszej minuty, z powodu zapisu w kontrakcie mówiącego, że im więcej gra, tym więcej zarabia

- zawodnik miał usłyszeć: „chcesz grać to płać”

Klub nie zamierza komentować przebiegu i wyników prywatnego pozwu pana Andrzeja Czyżniewskiego.

SPONSORZY MŁODEJ ARKI

PARTNERZY MEDIALNI