statystyki
chignahuapan

img

10.12.2009

Stanowisko Klubu w sprawie emisji w TVP Gdańsk.

Klub Arka Gdynia zajął również stanowisko w sprawie emisji materiału w gdańskiej Panoramie i w związku z nim przesłał do Dyrektora Oddziału TVP Gdańsk oświadczenie, którego treść poniżej cytujemy.

W nawiązaniu do emisji materiału w wydaniu „Panoramy” w dniu 9.12.2009 dotyczącego pobicia i morderstwa na ul. Chylońskiej w Gdyni, informujemy, że jesteśmy zaskoczeni użyciem nazwy Klubu w kontekście tej tragedii, eksponowanie logotypu w postaci wlepek i stworzenie wrażenia iż to właśnie kibice naszego Klubu są mordercami.

Uważamy, że połączenie nazwy Klubu z tym wydarzeniem było nieszczęśliwe, niepotrzebne i niesłużące żadnej okoliczności związanej z tą tragedią, a wpływające na fałszywy jego wizerunek.

Rozumiemy, że sprawcy jakiegokolwiek wypadku, pobicia czy morderstwa jako osoby prywatne mogą mieć różne preferencje i sympatie, ale w żadnym stopniu zdarzenie to nie wiązało się z działalnością Sportowej Spółki Akcyjnej Arka Gdynia, będącej właścicielem Klubu, a cytowany materiał sugerował takie właśnie powiązanie.

Uważamy, że materiał stawia w złym świetle sam Klub jak i wszystkich prawdziwych sympatyków naszej drużyny.

Oczekujemy wyjaśnienia na łamach najbliższego wydania Panoramy i przeproszenie Klubu za użycie jego nazwy w kontekście tego zdarzenia.

Będziemy wdzięczni za podanie naszego stanowiska i informacje zwrotną dotycząca terminu jego umieszczenia na antenie.

SPONSORZY MŁODEJ ARKI

PARTNERZY MEDIALNI